tisdag 30 november 2010

Twilight continues...

Tjenare!!

Nu e det så att både jag o Manja läser Behind the mist som eskriven av Jasmine Said från twilightfans.blogg.se. Vi har båda läst den första delensom heter Cold Fire och den var extremt bra!

Det finns alltså cold fire, behind the mist och tempting shadow. Alla är fortsättningar på Twilight, så Cold Fire e typ 'Twilight 5'

Ville bara att ni skulle få veta om de bästa böckerna ever så varsågoda o läs verkligen dom!!!

Ha de najjs :D

måndag 22 november 2010

Att vara Nikki

igår eller rättare sagt idag(klockan var halv tre på natten) läste jag ut fortsättningen på Meg cabots nya tonårsserie Airhead, fortsättningen heter Att vara Nikki och var lika bra som 1:an tycker jag :)

EM WATTS BEFINNER SIG I KNIPA.


Plötsligt befinner sig Emerson Watts hjärna i supermodellen Nikki Howards kropp. Men Em är inte någon supermodell och det nya livet blir långt ifrån fantastiskt. Hon tvingas manövra sitt gamla liv i hemlighet, samtidigt som hon går i skolan och gör glammiga modefotograferingar. Hon kan inte ens berätta för sin bästis - killen som hon gillar - vem hon egentligen är, och hon träffar knappt sin familj. Det värsta av allt är att hon är övertygad om att företaget som har transplaterat hennes hjärna till supermodellens kropp, tänker göra allt för att hålla operationen hemlig...


MEN SÅ SA INGEN HELLER ATT DET SKULLE BLI ENKELT ATT VARA NIKKI.


så står det om boken men det är väl inte precis rätt.. för det står ingenting om själva handlingen, men men.. jag ska iaf fortsätta med serien :D

Byta bok!

Hejsan!

Nu är det dags att byta bok eftersom jag inte har läst någonting på flera veckor. Så nu e det dags för den enda boken jag inte läst av Katarina von Bredow 'Räcker det om jag älskar dig?'. Jag hoppas den e bra, Manja sa att det inte var en av de bästa men var vet hon liskom ;)  HAHA
Nu e det bara 4 dagar till man ska till Malmö o kolla på idol, så himla UNDERBART! Jag längtar verkligen och jag gillar alla fyra deltagare som e kvar. MEn Jay e den klara favoriten! Like a prayer var ju bara himmelsk!

Men ha det najjs people

söndag 21 november 2010

Briggsy

för ett tag sen var jag på biblan och lånade en lättläst bok för att jag tyckte att kille på boken var snygg :S ytligt eller vad!? men jag läste också på baksidan måste jag tillägga och den verkade lite spännande.. så igår kväll började jag och slutade läsa den.. den var inte alls som jag hade väntat mig..






När Briggsy dyker upp med ett resande tivolisällskap öppnar sig en helt ny värld för den överbeskyddade Minnie. Han liknar ingen annan hon träffat tidigare. Han lever, han tar risker och han utmanar henne. Kommer det här att bli hennes bästa sommar någonsin?






på baksidan verkar det lite som om att de kanske blir käraeller något.. det tyckte iallafall jag när jag läste på baksidan och det står ingenting om Marc som är Minnies pojkvän som också är med i boken.. en lite rolig sak jag kom att tänka på nu när jag skrev det här var att en gång får man veta att Briggsy heter Briggs i efternamn xD haha Briggsy Briggs ;P ähh det kanske bara är jag som är trött ;O helt OK bok, inte precis min vanliga stil men OK :)
jag tycker modellen är lite lik Ian Somerhalder eller har jag helt fel? hmm.. skulle kunna vara brorsor ;)

Beautiful dead - Jonas bok

igår innan jag gick till johanna läste jag klart Beatiful dead som jag lånade någongång i augusti(det är nästan så att man skäms:$ ) men nu är jag ialla fall färdig :D och jag är inte besviken! den var jättebra fast det både tog lång tid att börja men också att läsa ut den... jag ska definitivt läsa de andra tre böckerna men än så länge har bara 2:an som är Arizonas bok kommit ut på svenska, men de andra kommer väl så småningom hoppas jag :)


VARKEN DÖDA..

ELLER LEVANDE ...

RÖR DE SIG I DE

ODÖDAS GRÄNSLAND.


Vad är det som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas,Arizona, Summer, Phoenix. Fyra unga, vackra människor. Varför? Oron sprider sig i staden och många frågor saknar svar.


Vilken är Darinas roll? Hon plågas inte bara av saknaden efter pojkvännen Phoenix - utan också av spöklika syner av de som dött. Samtidigtekar dånet av vingslag oförklarligt i hennes huvud.


Så blir hennes uppdrag tydligt: De döda har fått återvända till de levande, ett år har de på sig. Nu är deras tid på väg att rinna ut och Darina är utvald att hjälpa dem, de odöda - men med vad?


Bra bok om änglar? zombier? Beautiful dead helt enkelt ;P

Mina presenter

Bok av Manja :)
 Detta är lite av det jag fick i present :)
Bok av Mazzys mamma

Halsband av Manja, Ellen och Filippa

Diadem av Manja, Ellen och Filippa

Film av mamma o pappa

Glasäpple av Mazzy


900:-
 Nu ska jga o Linda kolla på Camp Rock 2, hoppas den e bra :)

lördag 20 november 2010

Slut :(

Precis som alla dagar måste även födelsedagar ta slut, tyvärr. Men som tur är behöver jag inte vänta så länge för om mindre än 16 timmar kommer fler gäster och ska fira mig :D

Denna kvällen var iallafall heelt totalt lyckad! Jag fick jättefina presenter av min kompisar även om det inte var tusentals som jag trodde :/.
Nu har jag fått reda på hur man får internet på min data vilket e extremt bra att veta, så nu sitter jag i min säng o bloggar :) Jag har även fixat en heelt egen spotify så min familj kan behålla den andra.. Heh
Men nu är ju klockan ganska mycket och jag har ju en dag imon som jag måste fixa lite med.

Ha det najjs :D

fredag 19 november 2010

Min daaag!!! +Låttips

Halloj!

Idag är jag äntligen en dag äldre!!! Eller ja, inte precis än men kl.18,47 blir jag 15 år!!

Det e ju fredag idag o man måste  ju gå till skolan, men mitt liv e så himla bra uträknat så jag hade iallafall sovmorgon till 9. så kvart över 7 kom mamma, pappa och brorsan in och sjöng med sina vackra röster...
Till saken: jag har fått världens bästa presenter!!!! Av min alldeles för snälla storebror fick jag en bärbar data!!! Det är min första och han har inte ens egen data än! Och av mina absolut bästa föräldrar fick jag en systemkamera! Nikon D5000 med extra zoom objektiv så jag kan ta massa bra bilder när vi ska till Idol om en vecka!
Tyvärr sitter jag inte vid min egna dator än för vi har inte hunnit fixa internet till den.
Om 1 timme och 40 minuter kommer:
Manja, Ellen, Filippa, Mazzy och Johanna. Tyvärr e Bella sjuk så hon kommer inte :( Annars kommer det bli såå himla kul! Vi ska äta gyros i pita och som fika blir det marängswiss :) Troligtvis kommer vi även spela med andra ord som Manja ska ta med sig och förstås kolla på idol så vi vet vilka vi ska få se nästa vecka :D Såklart kommer jag även bli asglad för alla tusentals presenter jag kommer få och så kommer jag ta en massa bilder på dom.. HEHE. Ska dra o fixa lite grejor nu så ha de najjs!!

En låt man bara måste lyssna på i den här årstiden är ''You're the voice'' av John Franham
man blir verkligen glad av den!!!

C ya XD

fredag 12 november 2010

Magic

en ganska gammal låt från pink :)

Pink - Don't let me get me


tycker denna är skit bra :D

B.O.B feat. Rivers Cuomo - Magic

Håll huvudet kallt

för några dagar sen läste jag ut håll huvudet kallt av meg cabot..

Tappa huvudet, det ät bokstavligt talat precis vad en cheerleader vid New York College har gjort - en morgon hittas det i kafeterians kök men resten av kroppen syns inte till. Den före detta popstjärnan Heather Wells, numera en något överviktig föreståndare på en studentkorridor, har lovat den sexige privatdeckaren Cooper att inte försöka lösa några fler mordfall, men inget gör henne så förbannad som när någon dödar hennes elever!
Omgiven av hysteriska studenter, sin kontaktsökande pappa och med sin efterhängsne ex-pojkvän i hälarna kastar sig Heather över uppgiften att lösa mordet. Men spåret efter mördaren leder henne in på farliga vägar och om hon inte är försiktig har hon snart tagit sin sista bit choklad...

en grymt bra och rolig bok av meg cabot det är fortsättningen till ett oemotståeligt begär..
på engelska finns det tre böcker men jag har inte hittat den sista på svenska än.. :(
men om jag gör det ska jag läsa den också annars får jag välo ta den på engelska ;)

samma dag som jag blev klar med tappa inte huvudet började jag med beautiful dead. och än så länge verkar den riktigt bra :D så det är nog en serie jag troligen kommer fortsätta läsa :)
imon är det gymnasiemässa här i kalmar så jag ska gå runt o kolla lite på de olika programmen.. men det finns ju så otroligt många så att man får beslutångest.. :S
nu ska jag passa på o överföra lite musik till mobilen så det kanske kommer en låt:P

tjosan!

tjaba! har inte bloggat på ett tag nu så det tänkte jag göra ;) idg har det varit innebandydag på vår skola det innebär att klasserna spelar mot varandra, tjejer spelar mot tjejer, killar mot killar och så finns det ett mixlag i varje klass också. sen ör det en sorts tradition att man ska klä ut sig så mitt lag tjejlaget i 9c var luffare/uteliggare ganska kul faktiskt och jag tycker att vi var de som hade bäst utklädnad :D dessutom vann vi ! altså vi vann flest matcher av dem vi körde vi förlorade bara en :) så det har varit en jätte bra dag :D nu ska jag snart kolla på idol :)

tjosan!

söndag 7 november 2010

Katie Ellison ljuger inte - ännu en Cabot

istället för att läsa håll huvudet kallt som jag skrev att jag skulle läsa kände jag för att läsa en annan av Meg Cabot nämligen Katie Ellison ljuger inte


Katie Ellison ljuger inte.
Det är bara så svårt att hålla sig till sanningen när man hånglar med skolans snygga rebell bakom ryggen på sin populära, fotbollspelande pojkvän. Och när man tycker att musslor är äckliga samtidigt som man kandiderar till att bli prinsessa i stans årliga musselfestival.
Vissa sanningar är det sessutom livsnödvändigt att hålla hemliga. T.ex. vad som verkligen hände den kvällen när någon sprejade Tommy Sullivan är en fjant på gympasalsväggen - i neonorange. Alla vet ju att det var det som drev Tommy från stan för fyra år sedan.
Och nu har Tommy Sullivan kommit tillbaka. Katie är övertygad om att han är ute efter hämnd, och hon är beredd att göra vad som helst för att behålla sitt perfekta (om än något oärliga) liv. Men har hon kanske missbedömt Tommy... och sina egna prioriteringar?


Det var en väldigt gullig bok och jag tror faktiskt att jag satt och smålog för mig själv igenom hela boken, hehe :) men den var väldigt bra och absolut läsvärd för alla därute som gillar Meg Cabots andra böcker eller som aldrig testat någon :D
just nu läser jag håll huvudet kallt så nu stämmer bilden ;)

torsdag 4 november 2010

LÄNGE sen!!

Heej, nu var det ett tag sen jag bloggade men jag har faktiskt inte haft tid, typ...
Jag har läst ut fallen ängel o den var riktigt bra.

Denna veckan är det ju höstlov o då har och ska man ju göra massa skojiga saker:
I måndags färgade jag håret blondt och rött, riktigt snyggt!!
I tisdags var jag med Manja i typ 2 timmar och sen gick vi o bowlade med fritdsgården. Det var ganska kul eftersom...         ... JAG VANN!!!! Jag vann en röd t-shirt och 15:- presentkort på fritidsgården :)
I onsdags var det spa-dag och då hade Filippa och jag ansiktsmasker och så åt nyttiga morötter :). Senare på kvällen gick vi till monokrom o där gjorde jag några flätor och ett snyggt armband. Filippa följde även med mig hem och sov över. Vi fixade mina lösnaglar jag ska ha på lördag, pumpor!!
Torsdag (idag) har jag varit med Johanna, Filippa, Bella och en till Bella som Filippa e kompis med från Lund. Vi gick på stan och åt McDonald's :). Jag köpte ett par chockrosa tights och rosa lösögonfransar, riktigt snyggt!
På fredag (imon) ska Johanna och kanske min kusin komma och sova över. Det ska bli riktigt kul och vi ska äta tacos!!! Annars blir det nog en ganska  lugn dag, hoppas jag...
På lördag e det Halloween-fest hos Bella o det ska bli riktigt kul. Vi ska åka till henne typ 4 och så ska vi fixa oss tillsammans så börjar festen vid 6. Bella vi ska va hos ska var hon från The Grudge, Filippa ska vara en älva, Johanna ska vara en vampyr, Bella från Lund ska var en häxa, och jag ska vara svart och rosa :/ lite tråkigt kanske... Sen ska vi sova där till söndagen.

Hela veckan har varit mysig men jag vill inte att skolan ska börja igen.. Stackars mig!!  (hehehe)

Nu ska jag snart se på vampire dairies och sen ska jag läsa jagad :D

onsdag 3 november 2010

la la la la la...

vilken underbar rubrik jag skrev ;) kom inte på något så jag skrev bara något ;)
idag har jag tvättat åt min moster och så har jag varit på biblan där lånade jag två böcker
- Katie Ellison ljuger inte av Meg Cabot
- Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl och Kienna Gieth

jag har läst på olika bokbloggar om jag saknar dig.... och den blir film i 2011 så då tänkte jag att jag kunde läsa den innan o kolla om den verkade bra o sen kanske gå o kolla på filmen :) den andra lånade jag för att det är en meg cabot bok och typ den enda för tonåringar jag inte läst xD

sen har jag också en tråkig nyhet.. jag tänker sluta läsa flickan med glasfötter för jag har läst över halva och jag har liksom inte "kommit in" i den än!! jag kanske läser den någon annan gång i livet men inte just nu iaf..
så nu tänker jag börja med någon ny bok jag funderar lite på håll huvudet kallt av meg cabot men det kanske blir någon annan:)

nu tånker jag går ner i källaren och ta upp tvätten och sen gå ut med min hund och sen åka iväg till fritidsgården :)